Vaihdan “teatterista” Teatteriin!

Posted on Posted in Teatteri
Jaa kaverille kans!

Vaihdan “teatterista” Teatteriin!

Olen aina halunnut ottaa kantaa. Vaikuttaa. Muuttaa asioita.

Se olikin syy miksi 10 vuotta sitten lähdin mukaan politiikkaan. Halusin vaikuttaa yrittäjien asioihin, helpottaa monen tietä, muuttaa asioita parempaan.

Monessa olenkin ehtinyt mukana olemaan, monenlaista näkemään. Niin hienoja, kuin ei niin hienoja asioitakin. Politiikka on opettanut paljon. Se on yhtäaikaa hienoa ja samalla aika karua. Mutta pakollista. Politiikka on asioiden hoitamista.

Kuntavaaleissa 2017 sain enemmän ääniä kuin edellisissä vaaleissa, mutta tehtäviä tuli vähemmän. Syynä tähän Jyväskylässä muuttuneet käytännöt, jossa vain valtuutetut ja varavaltuutetut pääsevät jatkossa jaostoihin ja lautakuntiin. Niinpä meille muille jäi vain varapaikkoja ja joillekin muita yhtiöpaikkoja.

Lautakuntien ja jaostojen varapaikalta voi toki joskus päästä päättämään, mutta mikäli varsinainen jäsen on ahkera, kuten itse olin kaudellani, ei vara päässyt kuin pari kertaa neljän vuoden aikana tilalleni. Voihan sitä toki joskus nousta varavaltuutetuksi, mikäli enemmän ääniä saaneita lähtee pois tehtävistä.

Yhtiöpaikat taas jaettiin samoille henkilöille joille ne ovat vuosia menneet. Tavallaan hyvä, mutta sitä toivoisi, että uutta verta otettaisi mukaan välillä.

Edellämainituista syistä kiinnostukseni politiikkaa kohtaan onkin latistunut. Sitä tuntee itsensä näissä asioissa melko tarpeettomaksi. No, kyllähän sitä jonkin verran voi tietysti vaikuttaa omasta yhdistyksestä käsinkin, mutta melko vähän lopulta. Etenkin kun on ollut jo siellä keskiössä ja nyt sattuneesta syystä ikäänkuin putosi pois, vaikka niitä ääniä tulikin enemmän! Jotenkin se vieläkin kismittää…

Siispä Teatteriin!sannan teatteri

Lapsesta saakka olen esiintynyt, lähinnä pianon ja poikkihuilun kanssa, mutta toki myös erilaisissa näytelmissä kouluaikoina. Hassuttelu ja vitsailu sekä komiikka ovat aina olleet kutkuttavia juttuja ja moni minut niistä tunnistaakin, jo nuoresta saakka. Olihan päässäni ylä-asteella kirppusirkus, jossa sattui ja tapahtui. (no tosikoille tiedoksi, ei siellä oikeita kirppuja ollut… kai…).

Lukiossa kävin ilmaisutaidon tunteja ja vieläkin soi päässäni tuolloin tekemämme komedia 112:sta. No se nauratti meitä tekijöitä, ei ehkä yleisöä, mutta hitokseen hauskaa meillä oli!

Esiintymistä olen aina rakastanut, ei väliä onko pieni vai iso yleisö, tykkään! Työssänihän esiinnyn vähän väliä niin livenä, kuin verkossakin sparraajana ja kouluttajana.

Mutta nyt olisi aika tehdä yrittäjyydestä ja elämästäkin myös komiikkaa ja päästä harrastamaan teatteria, lavalta käsin! Kuten monet ovatkin ehkä huomanneet, teatteri on suuri rakkauteni. Palan innosta joka kerran kun saan katsella näyttelijäsuorituksia. Ja viimevuosina olenkin päässyt mukavasti monenlaiseen prokkikseen mukaan. Lavalle menoa näytteiljänä on “estänyt” vain omat pienet lapset, mutta nyt hekin alkavat olla jo sen verran isoja että olisi tämän aika! Siispä ei enää sitkun! Vaan nytkun!

Tuumasta toimeen

Viime keväästä saakka olen Osuuskunta Kujeella harrastanut improvisaatiota ja nyt syksyllä ilmoittauduin Teatteriyhdistys Kulissin toimintaan mukaan. Tämän lisäksi 12 vuotta yrittäjänä ovat tuoneet sen verran sisältöä yrittäjäarjesta, että aion kehittää myös yrittäjäkomiikkaa by Sanna.

Olen myös avoin kaikenlaisille ideoille ja ajatuksille näiden teemojen ympäriltä, joten otahan yhteyttä! Nyt annan tälle vapaa-aikaani, tää on mun juttu ja tähän on perheeltäkin ”siunaus”.

Vaikuttaahan voi myös teatterin keinoin ja mikäs sen parempaa, saa tehdä just itsensä näköistä vaikuttamistyötä, ihan erilaisella moodilla. Joskus vakavaa, joskus humoristisempaa. Ja jos niitä varajäsenen velvollisuuksia politiikassa joskus tulee, teen ne toki, mutten jää odottelemaan, vaan toteutan haaveitani!

Mitäs keksittäis?

Ideoin asiaa suljetussa ryhmässä, jos haluat olla mukana, pyydä päästä messiin! Myöhemmin tulee julkinen Facebooksivu, kunhan keksin itselleni teatterinimen.

sannakissa

Innostuneena teatterista

Sanna <3

Jaa kaverille kans!

Vastaa