Maakuntavaalit 2018

Posted on Posted in Yleinen
Jaa kaverille kans!

Maakuntavaalit 2018

Edit 26.6.2018 – Koska vaalit vain siirtyvät, olen ilmoittaunut perääntyväni ehdokkuudesta. 

Historiamme ensimmäiset maakuntavaalit käydään tammikuussa 2018, samaan aikaan kuin Presidentin vaalit. Siis kahdet vaalit yhtäaikaa.maakuntavaalit

Kuntavaalien jälkeen päätin jatkaa suoraa tietä maakuntavaaleihin ja niinpä kirjoitinkin ehdokassuostumukseni ensimmäisten joukossa jo huhtikuussa 2017. Olen siis ehdolla Kokoomuksen listoilla, kuten aiemminkin.

Maakuntavaalit ovat siis kaikille meille uutta, mutta minullehan se sopii.. olla mukana ensimmäisten joukossa jossain uudessa. Siinä sitä oppii matkalla! Kun olen nyt perehtynyt enemmän maakunta-asioihin, vaikuttaa tämä jopa kiinnostavammalta kuin kuntavaalit. Jos haluat, niin lue lisää alueuudistus sivulta.

Paljon puhutaan soteuudistuksesta, mutta maakuntauudistus on kokonaisuudessaan paljon muutakin. Tarvitaan myös paljon elinkeino-osaamisen tuntijoita. Uskon, että maakuntauudistus tulee olemaan jopa paremi ratkaisu kuin nykyinen pienten piirien yksinäinen toiminta. Pääasia on toki johtamisessa, jos se tehdään oikein ja viestintä hoidetaan kaikille osapuolille – niin luottamusmiehille kuin kuntalaisillekin – uusi systeemi tulee toimimaan! Näin haluan itse uskoa.

Keskeisimpänä toki pidän valinnanvapautta, monissa asioissa. Enää ei ole vain julkisen sektorin palveluita, vaan nämä täytyy yhdistää sulavasti toimimaan yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa. Asiakas päättää sitten mistä ja keneltä palvelunsa hommaa. Yhdessä meidän tulee mahdollistaa palveluita myös kuntiin, jotka ovat kasvukeskusten ulottumattomissa. Tässä toki voidaan hyödyntää digitaalisuutta, mutta myös ihmisiä tarvitaan. Siksipä on mietittävä rohkeasti mm. sitä, että kauppakeskuksissa voi olla sairaanhoitajien vastaanottoja. Ei erikseen tarvita sairaaloita ja kalliita seiniä joka kylään. Hyödynnetään olemassa olevaa.

Uskon siis että tästä tulee hyvä juttu ja olen innolla mukana – tule sinäkin tukemaan matkaani! Maakuntavaaleissa kun jokainen Keski-Suomalainen voi äänestää ketä vain Keski-Suomalaista. Ja muissa kunnissa toki sama juttu oman maakunnan ehdokkaiden osalta.

Jos haluat kysellä tai heittää kommentteja ja kokemuksiasi tietooni, ota yhteyttä suoraan tai somen kautta. Löydät lisätietoja täältä. 


Tilaa uutiskirjeeni ja kuulet minusta enemmän sähköpostiisi! Voit milloin vain perua uutiskirjeen. Tervetuloa!

Jaa kaverille kans!

Vastaa