Luottamuspaikkaa pukkaa

Posted on Posted in Yleinen
Jaa kaverille kans!

Luottamuspaikkaa pukkaa

Kevään 2017 vaaleissa sain siis 113 ääntä. Se oli hiukan enemmän kuin odotin, mutta hiukan liian vähän valtuutetuksi. Harmittihan se vähän kun melkein pääsin varajäseneksi, mutta ei ihan sittenkään. Hienosti kuitenkin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsen uudella kaudella Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnan varajäseneksi. Paikka on minulle uusi, mutta mieluinen. Olenhan tutustunut koulu asioihin omien lasten kautta sekä näyttötutkintomestarin ja yrittäjien opettamisen kautta. Jyväskylän Steinerkoulun hallituksessahan istun tällä hetkellä myös, joten opetussuunnitelmat ja muut kouluun liittyvät asiat ovat arkeani joka tapauksessa. Toivotaan että varsinainen jäsen on välillä kiireinen muissa tehtävissä ja varajäsen pääsee vaikuttamaan. 🙂

Jaostojen paikat ilmeisesti jaetaan myöhemmin, joten mahdollista on, että sieltäkin jotain luottamustehtävää tulee. luottamuspaikat

Nyt kuitenkin panostan tammikuun 2018 maakuntavaaleihin, joihin lähdin ehdolle ensimmäisten joukossa. Kirjoittelen tästä oman bloggauksen.

Se, että Jyväskylän valtuusto on päättänyt kuluvalla kaudella luottamusmiespaikkajaosta siten, että vain valtuutetut ja varavaltuutetut pääsevät myös lautakuntiin, on mielestäni omituinen päätös näin isolle kaupungille. Pienissä kunnissa ymmärrän. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että samat ihmiset keskustelevat ja päättävät ensin asioista lautakunnissa ja sitten uudelleen valtuustossa. Perin omituista päätöksentekoa. Syyksi sanottiin, että tieto kulkee paremmin kun pienenpi porukkaa päättää. Mutta olen erimieltä tästä. Olisihan voinut tehdä niin, että asetetaan jokaiseen lautakuntaan yksi valtuutettu, joka toimii linkkinä näiden instanssien välillä. Näin on menetelty mm. kaupungin hallituksenkin kanssa.

Isossa kaupungissa pienen piirin päätökset tuskin parantavat yhteistyötä. Ongelma on enemmän johtamisessa, kuin viestinnässä. En tarkoita kaupungin johtajaa vaan koko organisaatiota. Siis jos viesti ei kulje, ei siihen auta ratkaisuksi se, että pienennetään porukkaa. Vaikka se ulkopuolisesta voikin kuulostaa viisaalta päätökseltä. Nimittäin kun tässä uudessa mallissa ei kuitenkaan tule säästöjä. Nyt palkkiot menevät vain samojen ihmisten taskuun.

No, toisaalta maakuntauudistus tuo uudenlaisia päätösmalleja ja erilaisia tehtäviä, joten nähtäväksi jää, mikä malli lopulta toimii… tai ei toimi. Siispä nokka kohti maakuntavaaleja!

Äänistänne kiitollisena

Sanna


Tilaa uutiskirjeeni ja kuulet minusta enemmän sähköpostiisi! Voit milloin vain perua uutiskirjeen. Tervetuloa!

Jaa kaverille kans!

Vastaa