Kateellisten kansa

Posted on Posted in Yleinen
Jaa kaverille kans!

Kateellisten kansa

Kuten tällä sivulla vierailleet (ja somepiireissäni olevat henkilöt) tietävätkin, että juhlin 40-jotainlilaavuotissynttäreitäni tällä viikolla. Koska minulla on jo tarpeeksi kaikkea, en halua lahjoja tavarana. Meillä on mieheni kanssa ollut haaveena päästä joskus Pariisiin, oikeastaan sinne oli tarkoitus mennä jo viisi vuotta sitten, mutta tilanteet olivat haastavat. Siispä matka on jäänyt. Eikä kuusihenkisen perheen vieminen koneeseen ja hotelliin ole kovin edullista lystiä. Niinpä keksin, että synttärinäni esitän toiveen, että kaikki lahja- ja kukkarahat – muistamiset – osoitettaisi synttäri/matkakassa tililleni. Pienistä puroista voisi syntyä iso joki, joka johtaisi meidät Pariisiin! Laskeskelin, että jos vaikka jokatoinen somekaverini pistäisi 1 € /nuppi onnittelurahaa, pääsisimme jo matkaan helposti.

On ihan tavallista, että kuolinilmoituksissa ja syntymäpäiväkutsuissa lehdissä on vastaavia ideoita käytetty iät ja ajat. “Mahdolliset muistamiset pyydämme osoittamaan tilille xxxx  – ja tarkoitus perään”. Mieluummin elämys kuin turhaa tavaraa. Elämyksissä on paljon muisteltavaa pitkän aikaa jälkeenkin päin!

Siispä keksin idean tehdä sen saman www sivuilleni, koska en ole lehti-ilmoitusihmisiä vaan olen someihminen. Some ja nettisivuthan ovat vai yksi media siinä missä lehdetkin. Mietin kyllä laittaessani, että pitääkö siihen lisätä lakipykälä rahan keräämisestä, jonka tarkistin vielä laista ennen julkaisua.

Laissahan sanotaan näin:

Rahan keräyslaki 31.3.2006/255

2 §
Lain soveltamisala

Tätä lakia sovelletaan rahankeräysten toimeenpanemiseen.

Tämän lain soveltamisalaan eivät kuulu:

1) naapuriapu;

2) tavarakeräykset;

3) vetoaminen yleisöön omaisuuden saamiseksi testamentein;

4) hyväntekeväisyyshuutokaupat, tukikonsertit ja tukitilaisuudet;

5) yksityishenkilöiden merkkipäiväkutsujen ja -haastattelujen sekä kuolinilmoitusten ja muistokirjoitusten yhteydessä esitetyt muistamispyynnöt;

Siispä nettisivuilla esittämäni kutsu on lain mukainen. Pidän juhlat läheisilleni ja virtuaalijuhlat kaikille. Tiedot löydät 40v sivulta. Ajattelin että näyttää tökerölle laittaa kaikenmaailman lakipykälät synttärikutsuun, mutta toisin kävi, arvaukseni osui oikeaan, joku nillitti. Sain viestiä kaveriltani, että eräässä Facebook ryhmässä käydään keskustelua siitä, miten Kokoomuslainen henkilö kerää laittomasti rahaa matkaansa varten. Nimiä ei oltu mainittu, mutta kylläpä tuo aika vahvasti minuun osoittaa. Siispä lisäsin lakipykälät ja tein siitä vielä julkisen päivityksen fb:ssä. Harmittavaa, mutta normaalia älämölöä somessa. Oisihan ihmettelijät voineet suoraan kysyä, että onko tuo laillista. Niin teki  ammattialaiskaverini Twitterissäkin, yksityisviestillä.

Tämä nyt siis kaikille tiedoksi. On laillista.

Mitä sitten tapahtui?

No, siinähän kävi niin, että entistä useampi halusi tämän episodin jälkeen laittaa hyvän asian vuoksi eurot synttärimuistamiseeni. Näinhän siinä usein käy. Kun vastaat asiaan, asiaan kuuluvalla tavalla, asia kääntyy vain sinun puolellesi. Minua nämä ei pelota, arvasinhan että joku ottaa asioikseen tehdä asiasta numeron, ihmettelyn ääneen, on varmaan kateellinenkin. Mutta onko tämä keltään pois? Ei. Jokainen voi tehdä ihan samallalailla. Ehkä tässä on kyse vain siitä, että olen myös politiikassa mukana. Ja niinkuin yrittäjiäkin, niin poliitikkojakin tykätään raadella, aina kun ehditään. Surullista, mutta totta. Mutta etteenpäin ja juhlia odotellen! Niin ja sitä Pariisia – mukavasti on jo neljäs osa lennoista ja hotellista saatu kasaan ja virallinen juhlapäivähän on vasta keskiviikkona yks kaks, eli 1.2. =)

Hirmuisen sydämellinen ja iso kiitos jo muistaneille ja kaikille jotka tulevat muistamaan. Yritän muistaa kiittää jokaista henkilökohtaisesti ja laittaa hyvää kiertämään – vaikkapa jakaen teidän juttujanne taas eteenpäin.

Niin ja ihmettelihän joku, että olen laittanut tilinnumeronkin julkisena. Joo, kun ei sitä oikein muuten voi tehdä. Luotan siihen, ettei Suomessa kovin helposti päästä toisten tileihin käsiksi. Onhan ne siellä kuolin- ja muistamisilmoituksissakin. Että se siitä, kukin tavallaan. Eikös.

Liloja synttäreitä odotellen!

sannajylanki

Jaa kaverille kans!

Vastaa